Peru Øko og Fairtrade Specialty Coffee

89,00 kr.265,00 kr.

Lækker rund og fyldig økologisk/fairtrade specialty kaffe fra Cajamarca regionen i Peru. Bønnerne kommer fra Cedros Café kooperativet.

 

Ristningsprofil: mellem

Smag / aroma: mælkechokolade, hasselnød, rørsukker

Syre: let

Mundfylde: mellem

Højde: 1200-2000 moh.

Forarbejdningsmetode: vasket

Beskrivelse

Generelt er Peru kendt for det fantastiske udsyn på Machu Picchu, som ligger omringet af bjerge, som er fyldt med skøn natur. Forestil dig dette flotte sted, og gå omkring 2000 km vest på kortet – her finder du staten Cajamarca, som ligger ved Ecuadors grænse. Området er kendetegnet ved at have stabile og varme temperaturer om dagen, mens der er kølige nætter. Dette unikke mikroklima, der er specielt for området, sørger for, at kaffeplanterne vokser mere langsomt end andre steder. Dette gør selvfølgelig, at kaffeproduktionen tager længere og er mere tidsintensivt, men også at kaffebønnerne udvikler en helt speciel hårdhed, samt mere aroma.

Cajamerca, som er Perus største produktionsområde for kaffe, er også området hvor kaffekooperativet Cedros Café ligger. Kooperativet blev grundlagt for at dyrkningen af bæredygtig kaffe kunne faciliteres. I dag bliver omkring 300 farmere understøttet af kooperativet, og 40% af disse er kvinder. Et af kooperativets mål er, at give lige muligheder til alle køn. Endvidere tilbyder det kurser og undervisning i business management og økonomisk management. Kooperativet har også startet et genplantningsinitiativ, for at beskytte områdets unikke biodiversitet.

I alt er Cedros Café kooperativet hele 640 hektar stor og er hjem til mange slags kaffe, såsom Typica-, Caturra-, Pache-, Bourbon- og Catimorbønner. Kaffebønnerne høstes mellem April og Oktober. I denne tid bliver bønner processeret og eksporten forberedes.

preloader