Friskristet kaffe

Her kan du købe friskristet kaffe direkte fra vores eget mikroristeri i Aarhus. Vores ristemester er uddannet af Pascuccis dygtigste og mest erfarne folk, så du kan være helt sikker på at få friskristede kaffebønner af den absolut bedste kvalitet. Vi har nemlig kun særligt udvalgte kaffebønner fra de bedste kaffeproducerende lande i verden, så du altid får lækre friskristede kaffebønner, og kan nyde friskristet kaffe derhjemme eller på kontoret.


Friskristet kaffe fra de bedste kaffeproducerende lande

Hos Emofabrik.dk har vi et bredt udvalg af nyristet kaffe fra hele verden. Vi har kun gode og særligt udvalgte sorter, fra de bedste kaffeproducerende lande - og vi rister naturligvis altid kaffen selv. Blandt vores populære kaffesorter finder du både et stort udvalg af økologiske kaffebønner, samt nogle af verdens absolut bedste kaffebønner i vores Cup of Excellence udvalg.

Friskristet kaffe fra Afrika

Blandt vores friskristede kaffebønner finder du kaffe fra flere af de bedste kendte afrikanske kaffeproducerende lande, herunder bl.a. Etiopien, Kenya, Rwanda og Burundi. Afrikansk kaffe er kendt for at have en citrusagtig, frugtig og floral aroma.

Friskristet kaffe fra Mellem- og Sydamerika

Derudover har vi altid et bredt udvalg af kaffesorter fra de bedste kaffeproducerende lande i Mellem- og Sydamerika, herunder bl.a. Guatemala, Honduras, Nicaragua, Mexico, Colombia, Peru og Costa Rica. Kaffe fra Mellem- og Sydamerika er kendt for at have en nøddeagtig aroma, med noter af chokolade og karamel.

Husk at lade friskristede kaffebønner hvile inden brug

Det er en udbredt misforståelse, at jo friskere kaffebønnerne er, des bedre er smagen. Vi anbefaler, at man lader bønnerne “hvile” omkring en uge efter ristedatoen - lad der som minimum gå et par dage. Årsagen er, at kaffen skal bruge lidt tid til at modne og forme sin struktur, og at mange af nuancerne i kaffen simpelthen ikke er kommet frem endnu, kort tid efter ristningen.

 

Friskristet kaffe bevarer CO2 og andre elementer fra ristningen, som kan påvirke smagen af den bryggede kaffe negativt hvis bønnerne anvendes for hurtigt efter ristning. Det er derfor at du ofte ser envejs-luftventiler i kaffeposerne: kaffebønnerne udskiller nemlig CO2 i dagene efter ristningen, og den indbyggede luftventil tillader dermed CO2’en at forlade posen, efterhånden som det udskilles fra kaffebønnerne. Når du venter med at nyde den friskristede kaffe til omkring en uges tid efter ristedato, så vil kaffebønnerne have modnet, CO2’en vil have forladt bønnerne og smagen vil derned være meget bedre. Det er især vigtigt at lade sine espressobønner hvile efter ristning, og ofte vil espressobønner faktisk have bedst af 2-3 ugers hvile efter ristedatoen, inden brug.

 

Under alle omstændigheder vil vi altid anbefale, at man prøver sig frem og finder den bryggemetode og smagsprofil man bedst kan lide. Ristedatoen er et år inden 'bedst før' på emballagen. Al kaffe leveres i hele bønner medmindre andet er nævnt.

Holdbarhed og opbevaring af friskristede kaffebønner

Lige så snart du åbner en pose med friskristede kaffebønner, så udsættes bønnerne for ilt, hvilket accelererer nedbrydningen af kaffens gode aromatiske smag. Derfor bør du altid vente med at åbne posen indtil du skal bruge kaffebønnerne. Ligesom at ristedatoen hjælper dig med at vurdere hvornår kaffen er klar til at blive malet og brygget, så hjælper ristedatoen dig også med at vurdere i hvilken periode kaffen formentlig smager bedst.

 

Til gengæld er det også en udbredt misforståelse, at kaffen lynhurtigt bliver dårlig efter åbning af posen. Kaffe indeholder dog plantefedt, og hvis du ikke opbevarer kaffebønnerne korrekt, så vil kaffen første miste sin smag og siden blive harsk. Hele kaffebønner vil dog have en længere holdbarhed end malet kaffe, så derfor anbefaler vi også at du kun maler netop den mængde kaffe, som du skal bruge - dette vil også sikre den bedst mulige smag i den færdigbryggede kaffe.

 

Så hvordan opbevarer du dine friskristede bønner bedst muligt? Kort fortalt; et tørt, mørkt og køligt sted. Derved undgår du nemlig bedst muligt, at kaffen mister sin aroma og at fedtet i kaffebønnerne bliver harskt. Det absolut vigtigste er at opbevare kaffen tørt og mørkt, da sollys og ilt meget hurtigt kan nedbryde både smag og fedt i kaffen, hvormed kaffen hurtige vil blive harsk. Derfor vil det oftest være fint at opbevare sine kaffebønner i en lufttæt beholder, hvor der ikke kan trænge lys igennem, og placere den på et sted hvor den ikke udsættes for direkte sollys.